• 031 759 57 20
 • dan.persson@gebab.se

HUR FUNKAR DET

 • Home
 • /
 • HUR FUNKAR DET
1

OFFERT

Vårt standard pris inkluderar allt utom markarbete. Kontakta oss med vilken modell du är ute efter och ge oss förutsättningarna för ditt bygge så återkommer vi med en offert. GEBAB MAXIHUS är en totalleverantör och gör hela jobbet vilket gör att det räcker med en offert för att du ska få koll på hela kostnaden.

2

ANMÄLAN TILL KOMUNEN

Det krävs inget bygglov för Attefallshus, däremot en anmälan till kommunen. Detta kostar mellan 1 000 kr och 18 000 kr beroende på kommun. Så snart kommunen ger startbesked kan bygget påbörjas. Vi tillhandahåller alla ritningar om attefallshusen som behövs och hjälper även till med ansökan.

3

BESTÄLLNING

När startbesked har kommit är det dags att beställa huset och låta byggnationen ta fart. Från beställning tar det ca två månader tills huset är på plats och inflyttningen kan börja. Under tiden huset börjar byggas i vår fabrik påbörjar vi planeringen inför markarbetet.
Är du intresserad att få ditt hus snabbare kan du göra en icke-bindande preliminär beställning som du kan avbryta om inte kommunen kommer med startbesked.

4

MARKARBETE

Med ca två veckor kvar kommer vårt team ut och påbörjar markarbetet och indragning av el och avlopp. Tidpunkt och tidsåtgång för detta beror på förutsättningarna på platsen men det specificeras i förväg i offerten. Vi genomför arbetet med största möjliga försiktighet och hela tiden med god kontakt med dig som kund.

5

LEVERANS

Till slut är det dags för leverans. Då kommer lastbilen med huset och en mobilkran som skall lyfta det på plats. Här kommer våra noggranna planeringar till nytta och huset lyfts på plats med hög precision. En kvalitetsansvarig från fabriken är med och ser till att allt är i perfekt skick samtidigt som el, vatten och avlopp kopplas in.

6

INFLYTTNING

Äntligen dags för inflyttning. Allt är färdigt och det är bara att ställa in möblerna och hänga TV:n på plats.

Tillsammans med dig som kund genomför vi en slutbesiktning och ser till att allt håller våga höga kvalitetskrav.

 • REGLER FÖR ATTEFALLSHUS

  Sedan den 2 juli 2014 är det tillåtet att uppföra en komplementbyggnad eller komplementbostadshus i närhet till ditt en- eller tvåbostadshus, utan bygglov.

  Den bygglovsfria byggnaden får vara högst 25 kvadratmeter med en taknockshöjd på max 4 meter. Även fast det inte kräver bygglov så måste du göra en anmälan till byggnadsnämnden i kommunen. Du får inte påbörja ditt bygge innan du fått ett startbesked.

  Om du vill bygga huset mindre än 4,5 meter från tomtgränsen går det bra men du måste ha skriftligt godkännande från grannarna.

  Du får max sätta upp ett Attefallshus utan bygglov per tomt, men det går bra att sätta upp ett Attefallshus tillsammans med till exempel en friggebod.

 • ANMÄLAN TILL KOMMUNEN


  Trots att Attefallshus inte kräver bygglov krävs en anmälan till kommunen. Med anmälan till kommunen skall det skickas detaljerade ritningar på bostaden och en beskrivning vad den skall användas till. Om syftet är permanentboende ställs vissa särskilda krav.

  Det är sällsynt att kommunen inte beviljar starttillstånd men ibland finns det särskilda skäl, såsom strandskydd och skyddsvärd miljö.

 • UTHYRNING AV ATTEFALLSHUS


  En av orsakerna för reformen med Attefallshus var att ge möjligheterna för privatpersoner att enkelt uppföra bostäder på sin tomt för att avhjälpa den rådande bostadsbristen. Det kan vara genom att låta sina barn bo där när de skall flytta ut eller hyra ut den till andra och tjäna pengar på det.

  Vid uthyrning får man tjäna upp till en viss summa skattefritt och ränteavdraget för eventuella lån gäller som vanligt.